4 tips til færdighedstests 

Det er blevet almindeligt at bruge færdighedstests i de fleste rekrutteringsprocesser. For dig der skal søge et nyt job, kan du regne med at skulle gennemføre en eller flere tests 

 

Først, hvad er en færdighedstest og hvorfor skal jeg gennemføre den?  

Færdighedstests måler læringsforudsætninger eller intelligens. Intelligens handler bl.a. om din evne til at ræsonnere og evnen til at bruge tidligere erfaringer til at løse nye problemer og udfordringer. Intelligens handler også om, at kunne tænke overordnet og principielt, og det hænger sammen med vidensniveau, da tilegnet viden hjælper os i problemløsning.  

Vi har mange forskellige typer af kompetencer, og i en rekrutteringsproces har arbejdsgiverne udvalgt specifikke tests, som de mener, har værdi, der kan overføres til stillingen, du har søgt. Active Search mener, at det er svært at finde værktøjer, som giver en god støtte i en rekrutteringsproces, der anvender færdighedstest, men vi oplever ofte, at kandidaterne, som skal gennemføre testene, ikke har forberedt sig nok til at vise sit fulde potentiale.  

Følg disse fire råd og få dit drømmejob. 

1. Øvelse 

Du er aldrig bedst til noget, den første gang du prøver det. Derfor kan det at træne i tests være en god introduktion til, hvordan en færdighedstest er bygget op, og hvordan det er forventet, at du svarer. Du bør starte med at forberede og øve dig meget, såfremt du får at vide, at du skal gennemføre en færdighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Der findes et hav af forskellige tests, som du kan prøve onlineSørg for at øve dig på en lignende test, som den du skal gennemføre. Spørg gerne rekrutteringsmedarbejderen om, hvor du kan finde opgaver til øvelse, og hvad de forskellige tests har til formål at måle. 

2. Mentale forberedelser 

Du bør være den bedste udgave af dig selv for at levere gode resultater i en testsituation. Sandsynligheden er stor for, at testresultaterne bliver påvirket, hvis du er træt, sulten eller stresset. Sørg for, at du er udhvilet, og at du tager dig gode pauser imellem testene. Undgå koffein og alkohol da dette kan øge stressniveauet i kroppen.  

3. Undgå at blive forstyrret 

En færdighedstest varer mellem 6 og 12 minutter. At blive afbrudt af samboer, kollegaer, en papegøje eller push meddelelser fra telefonen er de typiske årsager til at underpræstere. Når du skal gennemføre, må du vie din fulde og hele opmærksomhed til testen. Lav aftaler med dem rundt omkring dig om at lade dig være i fred, og læg din telefon fra dig. Samtidig er det vigtigt, at du sætter nok tid af til at gennemføre. Har du en aftale, som starter efter du har sat dig ned, er sandsynligheden stor for, at du vil opleve en øget uro under gennemførelsen. Du kan spørge rekrutteringsmedarbejderen om lov til at tage testen igen, hvis du bliver afbrudt eller der sker noget andet.  

4. Et spørgsmål ad gangen 

De fleste færdighedstests er bygget op, så det kun er 1-2 % af befolkningen, som skal kunne gennemføre med alle svar rigtige. Altså, det er ikke forventet, at du skal besvare alle opgaverne. Den bedste strategi for sådanne tests er at tage en opgave ad gangen. Går du i stå ved en af opgaverne, så gå videre til næste opgave og gå tilbage til den vanskelige opgave, hvis du har tid tilbage.  Du får lige mange point for alle opgaverne, både de vanskelige og enkle.   

Følg rådene og præstér så godt som du kan. Der er ingen, som kan forlange mere.   

25 juni 2019