Karriereprogram – Har jeg brug for det? 

Nedskæringer i bemandingen er en del af arbejdslivet, og det skaber udfordringer for den enkelte. Hvad nu, hvis det rammer dig, og du får brug for et nyt arbejde? Når denne situation opstår, vælger mange virksomheder, både i det private og i den offentlige sektor, at tilbyde et karriereprogram som en del af afslutningspakken. At deltage i et karriereprogram er frivilligt.  

 

Behøver, behøver ikke?   

Med masser af kompetencer og erfaringer tænker du måske, at dette er noget, som du kan fikse på egen hånd  

Måske, måske ikke?  

Uanset hvad så tænk det nøje igennem. Det kan være krævende og udfordrende at være jobsøgende, og det er let at undervurdere udfordringerne på vejen mod et job.  

Dette kan du få ud af at takke ja til et karriereprogram: 

  • Du kommer hurtigt i gang. Har du 3 mdr. eller mindre til at skaffe dig et nyt job, bør du handle hurtigt! Rekrutteringsmedarbejdere beregner i snit 7-9 uger på en rekrutteringsproces, og skal du komme hurtigt i mål, bør du komme hurtigt i gang med målrettede jobsøgningsaktiviteter.  
  • De praktiske værktøjer du behøver i jobsøgningsprocessen bliver klar tidligt i processen, inklusiv dit CV. Du tænker måske nu, at CV det har jeg jo allerede? Det er godt, men det kan ofte forbedres. Dit CV er dit vigtigste salgsargument. Det skal være den bedste præsentation af dig selv i forhold til jobbet, du søger. Til hvert jobopslag må du få dine mest relevante erfaringer og resultater frem. En sparringspartner kan hjælpe dig med at gøre dig bevidst om, hvad du har at byde på.  
  • Regelmæssige møder bidrager til fokus og fremdrift og holder motivation og humør oppe. En handlingsplan og regelmæssig opfølgning gør det nemmere at arbejde systematisk og målrettet med jobsøgningsaktiviteter i hele processen.  
  • At blive opmærksom på alle trinene i jobsøgningsprocessen er vigtigt. Når du er bevidst om, hvordan du præsenterer dine kompetencer, motivation og resultater, både skriftligt og mundtligt, i mødet med nye potentielle arbejdsgivere, bliver det tydeligere og lettere at vælge.  

Sidst, men ikke mindst: 

  • Du slipper for at stå alene i jobsøgningsprocessen. Karrierecoachen er din medspiller, sparringspartner og samarbejdspartner på vejen mod et nyt job. Sammen kan I finde nye muligheder og gode løsninger på de udfordringer, du står overfor i jagten på et nyt job.  

 

Den bedste udgave af dig selv 

Du står foran en skillevej i din karriere. Det er DIG, som har ansvaret for at skaffe det nye job. Et karriereprogram kan bidrage til, at du bliver en mere professionel jobsøger og til, at du får den bedste udgave af dig selv frem.  

25 juni 2019