Haster det med at ansætte?

En problemstilling som vi ofte støder på er, at det haster med at gennemføre en rekruttering. Kandidaten skulle helst have været ansat i går. Lyder det bekendt?


For langt de fleste selskaber, er det ofte meget ubelejligt, når nøglepersoner siger op, og så er det let at falde i dét, som jeg kalder «hastværk-fælden».

Hvis du skal gennemføre en kvalitativ og god proces, så tager det mellem 10-12 uger. Den kan være svær at sluge, når du som leder står med en opsigelse i hånden, men fortvivl ikke. De langsigtede resultater af at gøre dette ordentligt, vil give dig en meget større værdi, og vil i det lange løb betyde mere for din forretning end det kortsigtede kaos, som man må stå i, mens stillingen er ubesat.

Rekruttering er krævende. Det er tidskonsumerende og ikke mindst, så er det utrolig let at gøre forkert. Har man for meget fokus på at gøre det hurtigt, så øges chancen for, at du ender med en fejlansættelse.

Selvom det kan være tilfredsstillende og en stor lettelse, at få en ny ansat på plads på 4 uger, så hjælper det ikke så meget, hvis vedkommende ikke fungerer i stillingen, eller siger op før der er gået et år.
Så er du med andre ord nået lige vidt.

Se hellere på det som en investering i tid og ressourcer, som vil give dig afkast i de kommende år.

Hvorfor vælge Active Search?

Ved at vælge Active Search, vil du blive tilknyttet en rekrutteringspartner, som har et særdeles godt kandidatnetværk i hele landet. Vi er et af de største rekrutteringsmiljøer i landet, og vi har kompetente, erfarne rådgivere inden for flere fagområder. Vi har et rigtig godt kandidatnetværk i både Danmark og Norden, eftersom Active Search har over 30 afdelinger i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende samtale!

11. marts 2019