5 tips til et godt CV

Vidste du, at dit CV er det første en rekrutteringsmedarbejder eller arbejdsgiver læser? 

At skrive et CV er ikke altid det nemmeste. Der findes mange eksempler derude   , hvordan et CV bør se ud, eller hvordan man skriver et godt CV. Det første en rekrutteringsmedarbejder eller arbejdsgiver læser, før noget som helst andet, er faktisk kandidatens CV. Derfor er det vigtigt, at det er struktureret og giver et godt førstehåndsindtryk. Vi har listet   5 tips op om, hvordan man skriver et godt CV, og hvad det bør indeholde for at lykkes.    

Hvordan skriver du et godt CV? - Active Search

Top 5 CV-tips  

  1. Skræddersy CV’et  

Undgå at sende et standard CV, når du søger job. I stedet bør du bruge CV’et til at forklare arbejdsgiver, hvordan du kan løse opgaverne, som er skitseret i jobopslaget. Forklar hvordan din erfaring og færdigheder konkret kommer til nytte. Det gør, at personen, som læser CV’et, kan se dig i rollen.  

  1. Opret ”kernekompetencerne 

En spalte med kernekompetencerne øverst på CV’et er en god ide. Kernekompetencerne er et kort sammendrag af dine kvalifikationer og kompetencer, som giver dig yderligere rum til at skræddersy CV’et for en potentiel arbejdsgiver. Her skriver du det, som arbejdsgivere skal have i baghovedet, mens de læser resten af dit CV. Men ikke for meget selv ros - vær objektiv og saglig. Sæt dig selv ind i rollen, du er tiltænkt, og hvorfor netop du er den rette kandidat.   

  1. Cut det unødvendige 

Hvis du er ung, ikke har så meget erfaring og ikke har så meget at skrive på CV’et, kan du selvsagt have dine tidligere sommerjobs og tidligere uddannelser med. Men når du bliver ældre og oparbejder erfaring eller har taget en højere uddannelse, bliver det gamle mindre vigtigt. Hvis du har en kandidatgrad i jura, så ved vi, at du har gjort det godt i gymnasiet. Det samme gælder helt grundlæggende IT-kundskaber. Erfaring med e-mails og Windows forventes at man har til omtrent alle stillinger. For den bedste effekt bør du altid skrive i omvendt kronologisk rækkefølge. Det er (næsten) altid det seneste du har lavet, som er det mest interessante.  

  1. Brug et præsentabelt billede 

Det bliver mere og mere almindeligt at have et billede på CV’et også i Danmark. Dette gælder specielt for stillinger, hvor man skal være et ansigt udadtil, for eksempel i sælgerstillinger. Sørg for at have et billede, hvor du ser professionel og præsentabel ud.  

Fototips: Stil dig op ad en væg med skuldrene langs væggen, så kameraet fanger dig i profil. Vend dig mod kameraet med bøjning i det forreste knæ. På den måde ser du fremoverbøjet og engageret ud.  

  1. Undgå stavefejl 

Det er let at stirre sig blind på et CV, som man redigerer hele tiden, men stavefejl i et så vigtigt dokument giver et vældig dårligt indtryk af ansøgerenFå en ven til at læse det igennem, inden du sender det. Husk også at tjekke stave- og slåfejl i emnefeltet og teksten i mailen, før du trykker på send knappen.  

Med disse tips håber vi, at du er har fået nogle gode råd og forslag. Dit CV skal være personligt og bør derfor opleves som dit eget. CV’et giver det første indtryk hos læseren og kan få dig til en jobsamtale.  

 

Sådan kan strukturen på dit CV opbygges:  

Personlige oplysninger: Navn, adresse, mailadresse, mobil, alder, civilstand 

Nøglekvalifikationer: Kort sammendrag af dine kvalifikationer og kompetencer 

Erhvervserfaring: Kort om, hvor du har arbejdet tidligere og hvilke opgaver du løste 

Uddannelse: Hvilken type uddannelse du har taget, hvilken grad du har opnået og varighed af uddannelsen 

Kurser: Hvilke kurser er mest relevante for den stilling du søger, og som kan give dig en fordel.  

Fritidsinteresser: Hvis det er relevant 

Referencer: Oplyses ved forespørgsel 

25. juni 2019