Gode råd  til dig, som jobber hjemmefra

I disse dage er der mange virksomheder, som opfordrer til, at man arbejder hjemmefra. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan arbejde effektivt hjemmefra.

Gode råd til dig, som arbejder hjemmefra

Er du måske en af ​​dem, som savner de sociale samtaler med kolleger over kontorpulten eller ved kaffemaskinen? Eller er du muligvis en af ​​dem, der bliver mere fokuseret af at arbejde hjemmefra?

Hav gode rutiner og planlæg dagen

Fortsæt med dine sædvanlige morgenrutiner. Stå op, børst tænder, klæd dig på og spis morgenmad. Lad gerne som om, at du skal ud ad døren. Dette signaliserer til krop og sind, at det er tid til arbejde. Sæt gerne deadlines på dine arbejdsopgaver.

Tal med kolleger

Telefon, Skype, Teams, Google Hangout. Der findes mange gode løsninger til at holde møder og kommunikere med kunder, kandidater og kolleger, selvom du ikke er fysisk på kontoret.

Frokost og kaffepause

Uden mad og drikke duer helten ikke. I "hjemmekontorboblen" kan det være let at glemme sine faste spiserutiner. At springe frokosten over kan påvirke både energiniveau og humør. Husk derfor at sætte tid af til frokosten. Du kan for eksempel arrangere video-frokost med en god kollega over Skype eller Teams. Det samme gælder kaffepauserne, hvorfor ikke gøre kaffepausen digital?

Bevæg dig

Når man arbejder på et kontor, er man vant til et stillesiddende job. Hjemmekontor kan tage dette til nye højder. Når muligheden for at gå frem og tilbage fra møder, tur/retur til printeren eller sin sædvanlige vej til kaffemaskinen forsvinder, bevæger man sig muligvis lidt mindre end før. At tage sig tid hver dag til en gåtur, løbetur eller lignende kan gøre underværker for både koncentration og helbred.

Opret dit eget kontor

Det er ikke alle, som har et fuldt integreret kontor i deres hjem. Det er heller ikke nødvendigt med et hjemmekontor, der er taget ud af IKEA-udstillingsvinduet for at kunne arbejde godt hjemmefra. Sørg for, at du har en god siddeposition, gerne afskærmet mod forstyrrelser. I disse dage kombinerer mange hjemmekontor med både hjemmeskole og hjemmebørnehave. Hvis man er to forældre derhjemme, kan man prøve at skiftes til børnepasningen, så begge forældre får "alene tid" foran skærmen. Hav det gerne lyst og luftigt omkring dig med mulighed for at variere din arbejdsstilling.

20. april 2020