Spring ikke de nyuddannede over

Mange arbejdsgivere overser de nyuddannede, når de skal besætte en stilling i deres virksomhed. Manglende erhvervserfaring er ofte grunden til fravalget, men har du overvejet, hvad en nyuddannet kan bringe af positive ting til din virksomhed?

Hos Active Search vil vi gerne understrege vigtigheden af at have de nyuddannede i tankerne, når du skal rekruttere til din virksomhed. Vi vil i følgende blogindlæg belyse nogle af de fordele du, som virksomhed, kan få ud af at ansætte en nyuddannet.

Spring ikke de nyuddannede over

Nyuddannede kommer med en masse ting i rygsækken, der kan gøre op for den manglende erhvervsfaring, som en nyuddannet sjældent har. Husk at uddannelser er designet til at uddanne folk til arbejdsmarkedet og erhvervslivet, så dét at ansætte den nyuddannede kandidat betyder ikke nødvendigvis, at du må gå på kompromis med kompetencer.

Alle kandidater er selvfølgelig forskellige, men nogle af de typiske karakteristika du finder hos nyuddannede er:

  • Motivation, gåpåmod og engagement
  • Søger aktivt udvikling og erfaring
  • Teorien er frisk i hukommelsen
  • Indlærings- og analysemetoder
  • Nye trends og optimerede processer
  • Kan formes til udgøre det perfekte match for virksomheden

Usammenlignelig motivation og engagement

En nyuddannet brænder for at komme ud på arbejdsmarkedet og vise, hvad de er i stand til at bidrage med. Efter mange år med hovedet begravet i bøgerne, skal uddannelsen omsættes til noget praktisk. Derfor kommer de nyuddannede med en motivation og et engagement, som du ikke vil finde i en erfaren medarbejder, der allerede har været på arbejdsmarkedet i mange år.

Høj motivation og højt engagement er også ensbetydende med en medarbejder, der aktivt søger udvikling og erfaring i deres stilling. Lysten til at lære og til at forbedre sig er ofte stor hos nyuddannede, hvilket tilmed kan smitte af på andre medarbejdere i din virksomhed.

Tillærings- og tilvænningsevne

Uanset hvilken kandidat du vælger at ansætte, erfaren eller nyuddannet, vil ansættelsen indebære en oplæringsfase. Det er nærliggende at forestille sig, at den erfarne kandidat hurtigere vil falde til rent arbejdsmæssigt. Det er der helt sikkert noget rigtigt i, men den nyuddannede kan en række andre ting, der kan gøre op for manglende erhvervserfaring. Under uddannelsesforløbet har den nyuddannede benyttet sig af en række analyse- og indlæringsmetoder, der medvirker en hurtigere oplæringsproces end man måske lige tror. Dertil kommer, at den nyuddannede kommer med en væsentlig grund- og teorividen helt friskt i erindringen.

Evnen til hurtigt at kunne indlære ny viden og/eller sætte sig ind i en ny og anderledes arbejdssituation, er en af de klare fordele ved en nyuddannet sammenlignet med en erfaren medarbejder.

De sidste nye trends og arbejdsmetoder

Som allerede nævnt, har den nyuddannede kandidat kun lige lagt bøgerne på hylden. De er uddannede inden for de sidste nye trends og arbejdsmetoder på fagområdet, hvilket kan give et innovativt pust til din virksomhed. Går du med den ældre kandidat med mange års erfaring, er der overvejende stor sandsynlighed for, at denne ikke bringer noget nyt og optimeret til din virksomhed - han eller hun bringer ”bare” arbejdskraft.

Form din medarbejder, som du vil have ham/hende

En ting man ofte hører i rekrutteringsbranchen er, at den perfekte medarbejder ikke er en man ansætter – det er en man selv skaber. Vaner, rutiner og ”det man plejer” er oftest ikke noget, man finder hos nyuddannede, så du får mulighed for at forme og udvikle en medarbejder, der passer perfekt ind i netop din virksomhed. Selvom oplæringsprocessen og den nyuddannedes tilvænning til arbejdsmarkedet kan tage længere tid end med en erfaren medarbejder, kan ansættelsen af en nyuddannet blive en stor gevinst for din virksomhed på den lange bane.

Active Search assisterer dig gennem hele din rekrutteringsproces

Hvis du har brug for assistance, råd og vejledning, når du skal ansætte en ny medarbejder, står vi klar til at hjælpe dig. Vi har et udvalg af mere end 7000 kandidater i vores systemer, både erfarne og nyuddannede. Kontakt os og få en uforpligtende snak om rekruttering.

Kontakt os

20. maj 2019