Følg op på jobsamtalen

Jobsamtalen er selvfølgelig det mest betydningsfulde og afgørende skridt i jagten på dit nye job. Det er imidlertid også vigtigt, at du følger op på jobsamtalen efterfølgende – dette sikrer, at arbejdsgiveren ikke er i tvivl om, at du er motiveret.

Som afslutning på samtalen

Allerede som afslutning på din jobsamtale, bør du forhøre dig om, hvad næste skridt i processen er, og hvornår du kan forvente at høre en afgørelse. Dette er også med til at give dig ro i sindet, hvis de eksempelvis forventer, at der kan gå en uge eller mere, inden du får besked. Når du kender tidshorisonten, undgår du at stresse over, hvorfor de ikke ringer, og behøver ikke at sidde med telefonen ved hånden dag ud og dag ind.

Efter samtalen

Når du er kommet hjem fra samtalen, er det så, at du skal beslutte, om du vil følge op på samtalen. Der findes ikke rigtig argumenter for ikke at følge op, med mindre virksomheden specifikt har understreget, at du ikke skal kontakte dem. Dette sker dog sjældent, så vores råd er, at du altid følger op på din samtale – og gerne hurtigt, det vil sige samme dag. Ofte tages beslutningen om hvilke kandidater, der går videre til næste samtalerunde allerede samme dag, så det gælder om at smede, mens jernet er varmt.

Altid opfølgning via mail

Vi anbefaler, at du følger op via mail og ikke telefon. Dels fordi du har bedre forudsætninger for at formulere dig ordentligt, dels fordi vi anbefaler, at du laver din opfølgning samme dag og umiddelbart efter samtalen, hvor et telefonopkald kan virke lidt akavet, når man lige har talt ansigt til ansigt med personen. Derudover er du også sikker på, at du ikke forstyrrer vedkommende, som kan læse din mail i fred og ro.

Eksempel på opfølgningsmail

Som udgangspunkt er det vigtigt at takke for muligheden for samtalen og udtrykke, at du efter samtalen er endnu mere motiveret for at påtage jobbet og fortsat ser dig selv som et godt match med virksomheden. Referer gerne til emner i drøftede til samtalen, det hjælper modtageren med hurtigt at genopfriske jeres samtale og sætte ansigt på dig. Her følger et eksempel på en opfølgningsmail, som du eventuelt kan lade dig inspirere af:

”Kære XX,

Endnu engang tak for samtalen tidligere i dag. Det var godt at få sat ansigt på dig og YY. Det var rart at få et dybdegående indblik i jobbets ansvarsområder og jeg er om muligt endnu mere motiveret for at påtage mig jobbet. Mit indtryk af arbejdspladsen og teamet, som I beskrev, er overordentligt positivt, og jeg vil se frem til at møde dem i egen person. I forhold til det vi drøftede omkring optimering af jeres bogføringsopgaver, mener jeg fortsat, at mine kvalifikationer står til måls med det, I efterspørger, og jeg vil kunne bidrage til en positiv udvikling af virksomheden. 

Har I yderligere spørgsmål eller dukker der noget op I søger afklaring på, er I mere end velkommen til at kontakte mig.

De bedste hilsner”

03. juli 2019