Processen i en typisk rekruttering

Står du og skal ansætte en ny medarbejder? Så står du sikkert også med spørgsmålene om, hvor du skal starte og slutte. Hos Active Search har vi mange års erfaring med rekruttering og vi vil derfor gerne give dig en idé om, hvordan en god rekrutteringsproces foregår.Det første spæde skridt – hvilken stilling skal besættes?

Første step i processen er en indledende samtale mellem dig, som virksomhed, og os. Her sørger vi for at få afdækket al relevant omkring stillingen. Herunder blandt andet:

  • Jobbeskrivelse
  • Krav til kandidatens kvalifikationer og kompetencer
  • Lønniveau

Med dette på plads udarbejder vi en skriftlig rekrutteringsaftale.

Sæt i gang - jobopslag og annoncering

Efter en grundig gennemgang af, hvad stillingen indebærer, går vi i gang med at sprede budskabet. Vi udarbejder et professionelt stillingsopslag og påbegynder annonceringen. Først og fremmest sørger vi for, at opslaget er tilgængeligt i vores egne systemer, så relevante kandidater får kendskab til stillingen.

Vi annoncerer også på jobportaler som Jobindex, ligesom vi også annoncerer på de sociale medier, som Facebook og LinkedIn. Det er vigtigt for os, at stillingen bliver annonceret bredt, så vi øger chancerne for at finde den perfekte kandidat til jobbet.

Screening og udvælgelse af kandidater

Når stillingsopslaget har været spredt vidt og bredt, danner vi os det fulde overblik og går i gang med screeningen af kandidater. Vi screener og svarer på alle ansøgninger og håndterer herunder også alle afslag. Når vi har behandlet alle ansøgninger, går vi videre til næste del af processen; udvælgelse af kandidater. Vi samler det stærkeste felt af interesserede kandidater og tager kontakt til dem.

Indledende samtaler, interview og tests

Så snart det endelige felt af kandidater er fundet, indkalder vi dem til interview hos os. Her sikrer vi os, at kandidaterne passer på kompetencekravene samt har den personlighed, som efterspørges. Vi ved, hvor vigtigt det er, at din nye medarbejder ikke bare kan løse diverse arbejdsopgaver, men også passer socialt ind på sin nye arbejdsplads.

Vi bruger en række tests på kandidaterne for at få et gennemgående kendskab til dem. Herunder en regnskabsanalyse og Master Personlighedsanalyse. Sidstnævnte test er en meget anerkendt personlighedsanalyse på markedet og måler blandt andet:

  • Hvordan mål og resultater forsøges opnået af kandidaten
  • Hvordan indflydelse søges af kandidaten
  • Hvordan kandidaten viser tillid
  • Hvordan kandidaten træffer beslutninger
  • Kandidatens foretrukne tilgang til arbejdsopgaver
  • Kandidatens interesse for nytænkning og innovation

Så bliver det din tur!

Når vi har screenet de udvalgte kandidater, forekommer endnu en sorteringsproces. Herefter kommer du ind i billedet igen; vi præsenterer det endelige udvalg af kandidater og når du har godkendt disse, arrangerer vi samtaler med kandidaterne hos dig.

Nu er det op til dig at afholde samtaler med vores palet af kandidater.

Hvis du er interesseret i at vide mere om gode teknikker til jobsamtalen, kan du læse mere her.

Tillykke med din nye medarbejder – afsluttende arbejde med ansættelsesforholdet

Efter din samtalerunde har du, forhåbentlig, fundet den helt rette kandidat til at være din nye medarbejder. Så snart det er på plads, sørger vi for det afsluttende arbejde med indhentning af straffeattest, referencer og lignende.

Herfra kan vi bare sige tillykke med din nye medarbejder.

Opfølgning - har vi fundet det rette match?

Efter nogle måneder vil vi selvfølgelig gerne sikre os, at alt kører på skinner – både for din, kandidaten og vores skyld. Derfor afholder vi opfølgningsmøder med både dig og din nye medarbejder, hvor vi taler om rekrutteringsprocessen og om din nye medarbejder, indtil videre, har indfriet dine forventninger.

Skal vi hjælpe med at rekruttere din næste medarbejder?

Ring eller kontakt os direkte her på siden via vores kontaktformular, så tager vi en snak om forløbet og giver et par gode råd med på vejen.

Du kan finde al relevant kontaktinformation her.

03. juli 2019