Opbyg dit brand – vind kampen om kandidaterne

Der findes mange motivationer for at skifte job; bedre løn og kortere rejsetid er to af mange.


På et kræsent arbejdsmarked, hvor mange mennesker oplever, at de selv kan vælge mellem arbejdsgivere, bliver employer branding stadig mere vigtigt. Kandidaterne kan slet og ret vælge den arbejdsgiver, som de helst vil identificeres med.

Employer branding handler om at opbygge en identitet som arbejdsgiver, både overfor potentielle nye ansatte, egne ansatte og andre interessenter.

Nyuddannedes kåringer af <<yndlingsarbejdsgiver>> er en stærk indikator på, hvilke selskaber der har opnået et attraktivt brand som arbejdsgiver.

I sociale sammenhænge er det nemt at snakke om sit arbejde. Den rette arbejdsplads kan fungere som en etiket, og bliver en del af identiteten, hvis man altså er stolt over sin arbejdsplads. Det er også et vigtigt element for karrieremennesker.

”Det er troværdig og værdifuld markedsføring, når ansatte internt snakker godt om arbejdsgiveren”

Stærke brands kan ofte ansætte mennesker med bedre kompetencer til lavere løn, netop på grund af selskabets employer brand. Er det værd at tænke på?

God selvindsigt som arbejdsgiver er afgørende

Et employer brand kan kun dømmes på ærlighed. Sociale medier fungerer som en legeplads for både gode ambassadører og negative rygtespredere, og employer brandet skal bygges ærligt op omkring, hvad selskabet er og hvad det står for. Manglende overensstemmelse mellem, hvordan man bliver oplevet, og hvordan man forsøger at fremstille sig, bliver hurtigt afsløret. Den rette kommunikation om virksomhedens kultur vil tiltrække kandidater, der passer til denne kultur. Forkert kommunikation om virksomhedens kultur vil tiltrække gode kandidater, men der er stor risiko for, at de vil føle sig ført bag lyset. Det vil skabe utilfredshed og tabt motivation.

Hvis en virksomheds kultur ikke er attraktiv, og kandidaterne fejler, skal du nok arbejde med kulturen. At bygge et attraktivt employer brand tager tid. Samtidig er det en investering, der hurtigt kan give gevinster på et arbejdsmarked, hvor der er kamp om de bedste hoveder.

De arbejdsgivere, der formår at skabe et klart og positivt employer brand, vil have en klar fordel i kampen om arbejdskraft.

Arbejd på at opbygge et positivt omdømme. Det betaler sig!

27. maj 2022