Er din virksomhed synlig på de sociale medier? 

Er din virksomhed synlig på de sociale medier? Så er de sociale medier også et oplagt sted at søge nye medarbejdere. Vi diskuterer i følgende indlæg vigtigheden af at benytte sig af sociale medier, når du skal rekruttere samt giver et par tips til, hvordan det gøres bedst.Jobopslag – En vigtig del af din virksomheds kommunikation

Flere internationale undersøgelser peger på, at flere og flere jobsøgende benytter sig af sociale medier, når de skal finde en arbejdsplads. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du, som virksomhed, sørger for at eksponere jer selv på relevante platforme. Jobopslag på sociale medier er dog ikke kun relevante for jobsøgende. Jobopslag fungerer som en del af din virksomheds samlede kommunikation og er derfor med til at danne det overordnede billede af jer som virksomhed på de sociale medier. 

Som du også kan læse i vores blogindslag om at fastholde sine medarbejdere, når man har fundet dem, er der en stigende tendens til, at jobsøgende og medarbejdere lægger meget vægt på at kunne identificere sig med en virksomheds kultur og værdier. Dette understreger endnu engang vigtigheden af en stærk virksomhedsprofil på de sociale medier.

Her kan du læse vores indlæg om employer branding.

Kampen om talenterne – Den passivt jobsøgende

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 67% af alle danskere mellem 16 og 89 år er på Facebook og at 48% af disse tjekker Facebook én eller flere gange om dagen. Dette eksempel fortæller lidt om aktivitetsniveauet på sociale medier og hvilket potentiale de giver for eksponering af din virksomhed.

I tider med højkonjunktur, og derfor mangel på udbud af arbejdskraft indenfor flere brancher, kan det være svært at finde den helt rigtige medarbejder til at besætte din stilling. Grundet det høje aktivitetsniveau på sociale medier får du her mulighed for at eksponere din virksomhed og jobopslag for potentielle medarbejdere, der ikke nødvendigvis er aktivt jobsøgende. Det er altså en oplagt mulighed for at skabe kontakt til de talenter, som ikke nødvendigvis vil blive fundet på diverse jobportaler.

 

Show, don't tell!

Når I kommunikerer på sociale medier, er det vigtigt at huske på, at tonen ofte er lidt anderledes end den er under den daglige kommunikation med kunder, andre virksomheder og så videre. På sociale medier er sproget ofte mere uformelt og må gerne have spor af humor, ironi og lignende. Du kender det sikkert selv fra de sociale medier: dit feed er fyldt med opslag af alle mulige forskellige slags, så det handler om at skille sig ud fra mængden og fange modtageren.

Inden for rekruttering og kommunikation generelt, på sociale medier, arbejder man med en tommelfingerregel der hedder ”Don’t tell it, show it”. Den går, kort fortalt, ud på, at et opslag skal være mere præget af billeder, video og lignende, end det skal være præget af tekst. For eksempel viser en undersøgelse, at der er omkring 10 gange større sandsynlighed for at folk interagerer med et opslag, hvis det indeholder en video. Vær kreativ – det hjælper!

 

Valg af platform - Hvilke sociale medier skal man vælge at rekruttere på?

Svaret på dét spørgsmål afhænger af branche og målgruppe. De forskellige platforme har forskellige styrker og svagheder. Facebook har for eksempel det største antal brugere og den største aktivitet, men på verdensplan er det kun omkring 30% af Facebooks brugere, som har en uddannelse. Til gengæld bruger folk Facebook udenfor arbejdstiden, altså i forbindelse med deres fritid, hvilket, som allerede nævnt, øger chancen for at få kontakt til nogle af de kandidater, som ikke er aktivt jobsøgende. LinkedIn har færre brugere end Facebook, men har til gengæld den fordel, at stort set al aktivitet er er arbejds- eller erhvervsrelateret.

Udover Facebook og LinkedIn findes selvfølgelig også en masse andre sociale medier som for eksempel Instagram og Snapchat. Tal viser, at Instagram er en af de platforme, hvor der er højest succesrate pr. jobopslag, mens Snapchat er et af de førende medier inden for kontakt med de yngre generationer af befolkningen.


Har du spørgsmål til rekruttering på sociale medier?

Hos Active Search er vi klar til at svare på alle de spørgsmål, du måtte have omhandlende rekruttering. Kontakt os og så tager vi en snak.

Kontakt os

  

07. juni 2021